Adatmentés


A helytelen használat és sok esetben egy balszerencsés mozdulat miatt hibásodik meg az adattároló eszköz, így elérhetetlenné válnak a személyes adatok. Amennyiben szükségessé válik az adatok szakszerű mentése, mindenképpen fordulj szakemberhez, kérj segítséget a további lépésekhez.

A sikeres adatmentés elvégzéséhez a meghibásodástól függően, különböző speciális eszközökre van szükség. A merevlemez (HDD), valamint az SSD (ide sorolandó még a pendrive és a memóriakártya) adatmentéséhez is különböző technikai háttérre valamint céleszközökre van szükség.


Az adatmentés folyamata:

Bevizsgálás
  • Pontosítunk, bővebben informálódunk a meghibásodásról, illetve annak előzményeiről.
  • Megkezdjük a bevizsgálást, illetve az adathordozó tesztelését.
  • A bevizsgálás folyamán kiderül, hogy a meghibásodás fizikai (hardveres) vagy logikai (fájl szerkezet) sérülés, illetve mindkettő.
  • Amint elkészült a teljes értékelés, azonnal értesítjük az ügyfelet, ekkor közöljük a meghibásodás típusát, az adatmentéshez szükséges várható időtartamot, a visszanyerhető adatok mennyiségét, valamint a teljes helyreállítási költséget.
Adatmentés
  • A jóváhagyást követően elkezdjük az adatmentést.
A kimentett adatok
  • A visszanyert adatokat többféle módon tudjuk eljuttatni az ügyfélhez: írható CD vagy DVD, pendrive, új merevlemez, vagy külső tároló, ezt akár az ügyfél is biztosíthatja.
  • A visszanyert adatok másolatát, biztonsági okokból, az átadást követően egy hétig napig tároljuk. Az egy hét leteltével, az ügyfél jóváhagyásával,  az adatok biztonsági másolatát véglegesen töröljük!

Tehát, ha hirtelen lassulást tapasztalsz, zajos lesz az adattároló eszköz vagy valamilyen fizikai behatás érte, akkor fordulj hozzánk nyugodtan, segítünk!