Szerviz

Számítógép szervizünk lehetőséget biztosít asztali számítógépek, notebook-ok, monitorok, táblagépek és nyomtatók mindennemű javítására. Természetesen szoftveres, hardveres karbantartást, gyorsítást és telepítést is végzünk a készülékeken szükség szerint. Számítógép szervizünk tapasztalt, szakmailag hozzáértő kollégákkal áll a rendelkezésre.


Asztali gép

Számítógép összeállítás, minden lehetőségre van megoldásunk, személyes igényfelmérés után többféle ajánlatból választhatod ki a Neked legmegfelelőbbet.
Teljes körű szervizelést vállalunk minden asztali számítógépre.
Állapotfelmérés, hibakeresés és javítás, alkatrészek cseréje, bővíthetőség ismertetése.
Szinte minden összetevőből tartunk állandó készletet, így rövidítve le azt az időt, amit az eszközöd nélkül kell töltened.

Notebook

Hatékony és gazdaságos megoldásokkal törekszünk arra, hogy a készüléked újra üzemképes legyen.

Vállaljuk notebook-ok karbantartását, alaplap javítását, továbbá sérült, törött kijelzők és billentyűzetek cseréjét előzetes árajánlattal. USB, töltő csatlakozó és egyéb aljzatok, illetve törött zsanérok cseréje, javítása. Gyári vagy helyettesítő akkumulátorok és töltők beszerzése.

BGA – alaplap javítás

A BGA egy tokozási elnevezés. Bizonyos vezérlő IC-k BGA formában készülnek, ezek alsó oldalán forrasztási pontok helyezkednek el, és ezeken a forrasztási pontokon keresztül kapcsolódnak az alaplapokhoz. Ezeket a „chipeket” az egészen kis mérettől a 4-5cm-es oldalméretig, igen nagy variációban készítik. Lábaik számát tekintve a néhány tíz és a néhány száz között, szintén nagy tartományban mozognak. A laptop alaplapokon található fő vezérlő egységek: déli híd, északi híd és a videochip kivétel nélkül BGA tokozásúak, 3-4cm oldal hosszúságúak és több száz lábbal rendelkeznek. Több perifériához kapcsolódnak és a készülék beépített eszközeit vezérlik, mint például: a memóriát, a processzort, a hangkártyát, az USB-ket és az összes többi perifériát.

Milyen hibák fordulhatnak elő?

Forrasztási hiba
Napjainkban elég ritka. Mióta a gyártók áttértek az ólommentes forrasztásra (ROHS), hamarabb szakad le egy forrasztási pont az alaplapról, mint hogy a forrasztás eltörjön. IC cserével, átforrasztással, úgynevezett újragolyózással általában javíthatók.

Hiba az IC magjában
Manapság ez a legjellemzőbb. A kikapcsolás-bekapcsolás illetve az intenzív-kevésbé intenzív használat következtében, ezek a vezérlő IC-k szenvedik el a legtöbb és a legnagyobb változásokat jelentő hőmérséklet változást. Ráadásul számolatlan mennyiségben életük során. A milliónyi fel melegedés-ki hűlés következtében egyszer csak feladják a küzdelmet és nem hajlandók normálisan működni a továbbiakban. Sajnos ez a leggyakoribb hiba.

Monitor, megjelenítő

Lehetőség van LED/LCD monitorok javítására is. Általában, ha nem törött a kijelző, akkor érdemes a monitort javíttatni.

Nyomtató

Lézernyomtatók karbantartását és javítását vállaljuk, valamint festékkazetták beszerzését és töltését.

Vállalunk továbbá adatmentést, adat visszaállítást is. Erről bővebben itt olvashatsz.


Lehetőség van cégeknek és magánszemélyeknek havi átalánydíjas karbantartásra szoftveres és hardveres környezetben is.


SZERVIZ VÁLLALÁSI SZABÁLYZAT (Érvényes):

2023.07.19.-től érvényes szabályzatunk: Szerviz Vállalási Szabályzat V3.0 2023.07.19.

Archív:

2020.02.22.-től érvényes szabályzatunk: Szerviz Vállalási Szabályzat V2.1 2020.02.22.

2018.06.19.-től érvényes szabályzatunk: Szerviz Vállalási Szabályzat V2.0 2018.06.19.

2018.04.12.-től érvényes szabályzatunk: Szerviz Vállalási Szabályzat V1.2 2018.04.12.

2018.01.08.-tól érvényes szabályzatunk: Szerviz Vállalási Szabályzat V1.1 2018.01.08.

2018.01.07.-ig  érvényes szabályzatunk: Szerviz Vállalási Szabályzat V1.0 2017.02.07.